Які продукти повинен включати ваш раціон, якщо ви хворієте на астму

Як і при будь-якому іншому хронічному захворюванні, при астмі надзвичайно важливо дотримуватись здорової дієти. Хоча специфічної дієти, яка б вилікувала астму чи повністю усунула її симптоми, не існує, збалансований здоровий раціон допоможе контролювати її прояви. Також він допоможе в регулюванні ваги. Як показує практика, астматики, які мають зайву вагу, потребують більше часу, щоб їх організм відреагував на лікування при госпіталізації, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Астма – це хронічна хвороба дихальних шляхів, яка характеризується їх запаленням. Існують продукти харчування та поживні речовини, які можуть допомогти контролювати симптоми астми та підтримувати роботу легенів. Рекомендується включати в раціон продукти, багаті поживними речовинами та антиоксидантами, які зменшують запалення та захищають клітини від пошкодження.

Перш за все, ті, хто страждають на астму, потребують вітаміну С. Він один з найпоширеніших антиоксидантів. Його можна знайти в цитрусових, смородині, болгарському перці, тощо.

При астмі важливо підтримувати оптимальний рівень вітаміну D в організмі, оскільки він захищає від важких нападів астми. Цього можна досягти, прогулюючись на свіжому повітрі, а також вживаючи в їжу жирну рибу, яйця та гриби.

Вітамін Е також є антиоксидантом і може допомогти при хронічних запаленнях дихальних шляхів. Його можна знайти в мигдалі, арахісі, шпинаті, рослинних оліях, авокадо, тощо.

Флавоноїди, які мають фітотерапевтичну дію, також допомагають при астмі, а також при проявах алергії та анафілактичного шоку. Їх можна отримати з яблук, ягід, слив, вишень, апельсинів та інших фруктів та ягід.

Бета-каротин, відомий своєю протизапальною дією, ви можете зустріти у моркві, шпинаті, броколі, яйцях та маслі.

Дефіцит магнію впливає на ефективність будь-якої фармакотерапії, а також призводить до загострення всіх хвороб дихальної системи. Щоб цього уникнути, варто вживати зелені листові овочі, банани, горіхи, броколі, квасолю, скумбрію, тунець, курятину, яйця, тощо.

Ефективним засобом профілактики бронхіальної астми вважається селен. Дослідження показали, що збільшення його рівня в організмі робить напади астми рідшими. Він міститься в цільнозернових продуктах, курятині, яйцях, рибі, молоці та молочних продуктах.

Також в якості допоміжного засобу у боротьбі з симптомами астми можуть застосовуватись омега-3 жирні кислоти. Їх можна знайти в лососі, палтусі, сардинах, волоських горіхах, мигдалі та насінні льону.

Також людям, що страждають на астму, рекомендується додати до свого раціону гранати, куркуму та імбир.

А от таких продуктів, як оброблене та копчене м’ясо, мариновані продукти, арахіс, кунжут, соя, вино та пиво, астматикам слід уникати – вони можуть спровокувати напад астми.

Поділись


Новини партнерів