Експерти назвали 7 продуктів, які допоможуть вам краще спати

Багато людей не можуть виспатися через нездоровий спосіб життя, погане управління часом або тривалий робочий день. Відсутність сну робить організм чутливим до збільшення ваги, перепаду настрою, серцево-судинних захворювань і послаблює імунітет. Ви можете поліпшити якість сну, додавши кілька продуктів, сприятливих для сну, в свій раціон збалансованого харчування.

Банани

Містять велику кількість природних міорелаксантів, магнію і калію, які готують організм до сну. Банани також стимулюють вироблення серотоніну, нейромедіатора, що регулює цикл сну і неспання. Високий рівень серотоніну позитивно впливає на настрій і сприяє розслабленню.

Грецькі горіхи

Вони містять амінокислоту триптофан, що посилює сон. Організм використовує її для створення важливих молекул серотоніну й мелатоніну, які викликають сон і сприяють розслабленню.

Трав’яні чаї

Чаї, що містять ромашку, лаванду і м’яту, сприяють міцному сну, заспокоюючи нервову систему і знижуючи рівень стресу. Можна додати паличку з кориці, яка також діє як природний релаксант.

Грецький йогурт

Як і волоські горіхи, він містить триптофан. Хоча ви можете використовувати простий йогурт для досягнення аналогічного ефекту, проте грецький має більш високу концентрацію білків і пробіотиків, які поліпшують сон.

Лосось

Жирна риба – лосось, форель, сьомга, сардини і т.д., містять вітаміни групи В, які підтримують вироблення мелатоніну.

Насіння соняшника

Містять велику кількість харчових волокон і корисних жирів, які сприяють ситості і підтримують організм до сніданку. Як і більшість продуктів для сну, мають високу концентрацію триптофану.

Поділись


Новини партнерів