Яку користь може принести мультизернове борошно для діабетиків

Діабет другого типу – це захворювання, при якому з тих чи інших причин в організмі перестає вироблятися інсулін, або клітини різних органів стають до нього резистентними. Хоча діабет може бути небезпечним для життя, а також призвести до інших проблем зі здоров’ям, регулярні фізичні вправи, здорове харчування та деякі зміни в способі життя можуть допомогти діабетикам контролювати рівень цукру в крові, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Їжа, яку ми споживаємо, містить цукор у різних формах. Організм розщеплює його, аби отримати з нього енергію. Однак, якщо підшлункова залоза не може ефективно працювати, надлишок цукру в крові може призвести до появи серйозних ускладнень. Враховуючи, що пшениця – один з найпопулярніших продуктів, і при цьому вона містить величезну кількість вуглеводів, заміна пшеничного борошна на мультизернове принесе користь діабетикам.

Серед переваг мультизернового борошна перед пшеничним – зниження ризику раптового стрибка цукру в крові. Це працює за рахунок вмісту великої кількості харчових волокон. Відомо, що клітковина сповільнює вивільнення цукру в кров, тому тим, хто страждає на діабет, важливо споживати багато клітковини.

Велика кількість клітковини також робить мультизернове борошно корисним для травлення. Здорове травлення дуже важливе для збереження здоров’я організму в цілому, оскільки воно відповідає за засвоєння поживних речовин.

Хоча діабетикам важливо контролювати споживання вуглеводів, вони їм все-таки потрібні, щоб забезпечити організму достатню кількість енергії. Мультизернове борошно містить багато складних вуглеводів, які можуть дати енергію, але не призведуть до підвищення рівня цукру в крові.

Зазвичай до складу мультизернового борошна входить соя, що дозволяє збільшити споживання білка. Білок використовується організмом, як будівельний матеріал і допомагає зміцнити м’язи.

Також важливим інгредієнтом мультизернового борошна є овес. Овес багатий на антиоксиданти під назвою авентраміди, які захищають серце від пошкоджень, спричинених “поганим” холестерином (ЛПНЩ). Пошкодження серця та нирок є поширеними побічними наслідками діабету, і тому про них потрібно належним чином дбати.

Поділись


Новини партнерів