Як перетворити свою спальню на безстресову зону під час дистанційної роботи

Пандемія коронавірусу змусила нас вдатися до самоізоляції і замкнутися в своїх будинках. Неможливість зустрітися з друзями та рідними, а також намагання поєднати продуктивну роботу з дому та домашні справи підняли рівень стресу та тривожності до небес, пише Жіночий світ

Допомогти впоратись із цим і зробити ваш дім більш затишним може незначна зміна обстановки. Ви можете перетворити свою спальню на зону розслаблення та комфорту, скориставшись такими порадами:

По-перше, приберіть. Якщо на початку карантину багато людей влаштовували генеральні прибирання, щоб згаяти час, то зараз, коли минуло вже більш, ніж півтора місяці, у багатьох спальні в такому ж хаосі, як і розпорядок дня. Але чистий простір дозволяє очистити розум. Позбудьтесь мотлоху, покладіть кожну річ на своє місце.

По-друге, перенесіть у спальню кімнатні рослини, якщо їх там ще немає. Рослини мають заспокійливу дію, а також можуть сприяти покращенню якості повітря в приміщенні. Кольорові плями у вигляді рослин дозволять вашим очам відпочити після довгої роботи за комп’ютером. Якщо у вас немає маленьких кімнатних рослин, спробуйте виростити у горщиках зелень.

Користуйтесь ароматичними свічками та аромалампами. Приємний аромат підніме вам настрій та допоможе розслабитись.

Розмістіть у своїй кімнаті яскравий плед та кілька подушок. Можна навіть замінити штори, якщо маєте таку можливість. Це освіжить інтер’єр і допоможе створити теплу та затишну атмосферу.

Увімкніть заспокійливу музику після закінчення робочого дня. Це допоможе зняти стрес та напругу. Обирайте розслаблюючі інструментальні мелодії. Для найкращого ефекту спробуйте медитувати під музику.

І найголовніше – наповніть кімнату світлом. Відчиняйте вікна хоча б на дві години щодня, щоб сонячне світло потрапляло до кімнати. У вечірній час замість великої люстри скористайтесь настільними лампами, які дають м’яке світло і роблять кімнату більш затишною.

Поділись


Новини партнерів