Вісім речей, які послаблюють легені

Знизити ризик загострення легеневих патологій простіше, якщо знати фактори ризику. Як уникнути небезпеки, кожен вирішує самостійно.

Скупчення людей небезпечні тим, що в рази збільшують ризик передачі інфекцій, що передаються повітряно-крапельним шляхом. Особливу увагу варто звернути в періоди сплеску респіраторних захворювань.

Загазованість повітря пригнічує дихання, роз’їдає слизові оболонки, призводить до відкладення в легенях канцерогенних речовин і утворює сполуки, що зв’язують кисень, що перешкоджає його вільному обміну. У великих містах і в промислових видобувних регіонах не варто виходити на вулицю в безвітряну погоду. Якщо ж ви живете в екологічно чистій місцевості, кидайте палити.

Низький вміст кисню можливий і без промислового забруднення повітря, тому ми помістили його окремим рядком. Непровітрювані приміщення, низький атмосферний тиск можуть викликати гіпоксію, що негативно позначається на загальному самопочутті і на здоров’ї легенів.

Побутова хімія міститься в фарбах, аерозолях, миючих і чистячих засобах. Коли вам потрібно це використовувати, відкривайте кватирки, провітрюйте приміщення, намагайтеся максимально економно витрачати кошти і захищайте органи дихання.

Тісна кухня з газовою плитою не настільки нешкідлива, що можна дозволяти дітям грати там під час приготування їжі. І, після видворення дітей з кухні, відкрийте кватирку.

Надлишок пилозбірників в квартирі загрожує бронхіальною астмою, алергічними реакціями і респіраторними інфекціями. Пилозбірники це текстильні аксесуари, штори, портьєри, килими, гобелени, м’які меблі з плюшевими пледами, м’які іграшки, книги. Книги за скло і періодично протирати, іграшки тільки найдорожчі серцю, надлишки ганчір’я на смітник. Тільки так. Плюс регулярне вологе прибирання.

Прості вуглеводи, під виглядом здобних булочок та іншого фастфуду, небезпечні не тільки таємно доставляються в організм харчовими добавками, але і самим своєю присутністю. Швидкі вуглеводи провокують неадекватні імунні реакції організму, що виливається в хронічні бронхіти астматичного характеру.

І, нарешті, малорухливий спосіб життя, який настільки розслабить вашу дихальну мускулатуру, що легені банально не зможуть провітрювати самі себе і покриються павутиною. З павутиною, звичайно, перебір, але все-таки. Краще жити бадьоро і довго, ніж мляво і мало.

Джерело

Поділись


Новини партнерів