Експерти назвали 4 продукти, які захистять від збільшення кількості жиру на животі під час самоізоляції

Одним з наслідків самоізоляції може стати збільшення ваги – адже, перебуваючи в стінах своїх квартир, люди менше рухаються і частіше використовують їжу, щоб впоратися з емоційним напруженням. Найбільш шкідливим для здоров’я в цьому плані є збільшення кількості жиру на животі. Збільшення жирової маси в цій області тіла пов’язане з розвитком запалення, яке провокує цілий ряд порушень, що сприяють виникненню предіабету і діабету, серцево-судинних захворювань, гормональних збоїв.

Як захистити себе від подібних проблем? Представники ВООЗ констатують: раціон, що містить багато цільних рослинних продуктів, багатих харчовими волокнами, допоможе підтримати здоровий стан травної системи, уникнути повноти і збільшення жиру на животі в умовах самоізоляції.

«Продукти з високим вмістом харчових волокон допомагають довго залишатися ситими, запобігають переїданню, що призводить до збільшення ваги – особливо навколо живота. Таким чином, додавання в раціон продуктів, багатих на клітковину, може допомогти залишатися у формі і не набирати вагу, поки ви знаходитесь вдома», – цитує видання експертів організації.

Особливо ефективними борцями з жиром на животі, на їхню думку, є наступні чотири продукти.

Цвітна капуста. Дослідження показують: якщо збільшити своє щоденне споживання розчинної клітковини на 10 грамів, маса жиру в черевній порожнині зменшується на 3,7%. Даний продукт – її багатюще джерело. Крім того, в ньому є вітаміни групи В, антиоксиданти.

Морква. Сира морква, крім великої кількості харчових волокон, містить каротиноїди (бета-каротин і лютеїн), що є одними з кращих натуральних речовин, здатних зміцнювати імунну систему.

Буряк. Високий вміст води, волокно, білок в складі даного продукту добре знижують апетит, дають довге відчуття ситості – це дуже важливо для підтримки ваги і схуднення.

Броколі. Овоч наповнений потужними антиоксидантами, які забезпечують здорові функції клітин, запобігають деякі види раку. Антиоксиданти і клітковина продукту покращують імунітет, знижують рівень цукру в крові.

Поділись


Новини партнерів