4 корисних та 4 шкідливих продукти для людей із гіперактивністю сечового міхура

Справлятися з гіперактивністю сечового міхура буває дуже складно. Часта і гостра потреба в сечовипусканні в будь-який час може створювати проблеми, особливо якщо вона виникає посеред важливої зустрічі чи якогось серйозного заходу, пише Жіночий світ

Гіперактивність сечового міхура виникає, коли він раптово скорочується без жодних попередніх ознак. У вас може виникнути сильне бажання відвідати вбиральню, навіть якщо в сечовому міхурі сечі зовсім мало. Цей стан може порушити ваш нічний сон, оскільки ви часто прокидатиметесь.

При цьому потрібно врахувати, що сечовий міхур чутливий до подразників і деякі продукти можуть бути причиною його гіперактивності. Тож, якщо ви стикаєтесь з гіперактивністю сечового міхура, варто стежити за тим, що ви споживаєте протягом дня.

До продуктів, які принесуть вам полегшення, якщо ви страждаєте від гіперактивності сечового міхура, належать банани. Вони багаті на калій та клітковину, які потрібні, щоб наші сечовивідні шляхи працювали нормально. Також прекрасним доповненням до вашого раціону будуть горіхи. Вони не лише є здоровою альтернативою шоколадним батончикам та цукровому печиву, а і природним джерелом клітковини та білка. Варто згадати і про овоч, який входить до більшості літніх салатів – огірок. Він містить корисні для сечового міхура антиоксиданти, клітковину та вітамін К. Також ви можете отримати велику кількість клітковини та інших корисних для здоров’я сполук із сочевиці.

А от чого не варто вживати, якщо ви стикаєтесь із проблемою гіперактивного сечового міхура, то це гострої їжі. Вона може подразнювати оболонку сечового міхура і тільки погіршить вашу проблему. Варто також зменшити споживання кави. Кава одночасно має подразнювальну та сечогінну дію. Тож якщо у вас проблеми з сечовим міхуром, скорочуйте споживання кофеїну. Він змушує ваші нирки виводити більше сечі, що, в свою чергу, робить ваш сечовий міхур більш чутливим. Варто відмовитись і від кислих фруктів та овочів. Помідори, журавлина, апельсини та лимони подразнюють сечовивідні шляхи. Замініть їх менш кислими аналогами, такими, як чорниці та груші. Не варто захоплюватись і штучними підсолоджувачами. Серед іншого, вони можуть погіршувати симптоми гіперактивності сечового міхура. Уникайте аспартаму і сахарину, уважно читайте етикетки. У деяких людей можуть навіть бути проблеми зі споживанням меду.

Поділись


Новини партнерів