Медики розказали, які групи людей найбільше ризикують отримати ускладнення від грипу

Через пандемію COVID-19 і ЗМІ, і медики майже не приділяють увагу сезонним захворюванням, таким як грип. Тим не менш, вони нікуди не поділись і, традиційно, навесні збільшується кількість випадків застуди та грипу, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Навіть легкого грипу достатньо, щоб порушити звичний плин життя на тиждень. Грип не вважається небезпечним захворюванням і більшість переносить його досить легко. Але не всі. У багатьох людей виникають ускладнення, що можуть затягнутись. Все залежить від вашого імунітету та стану здоров’я.

Певні групи людей мають високий ризик розвитку серйозних ускладнень після грипу. Вони повинні бути особливо пильними.

Перша група – це люди, що мають хронічні захворювання. Найбільш вразливі ті, хто мають респіраторні хвороби, такі як астма, пневмонія чи бронхіт. Люди з хворобами нирок, серця, печінки або порушеннями метаболізму також в зоні ризику. Обережність потрібна пацієнтам з ВІЛ, тим, хто проходить лікування від раку та тим, хто довгий час приймає певні види ліків.

Ще одна вразлива категорія людей – це люди після 65 років. В цьому віці знижується імунітет, що робить небезпечною навіть звичайну застуду.

До речі, це ж стосується і зовсім маленьких дітей – віком до 2 років. За статистикою, вони значно частіше мають важкі ускладнення після грипу, ніж діти старшого віку. Це пов’язано з тим, що їхній імунітет ще не сформувався. Найбільш небезпечний грип для немовлят до 6 місяців. Саме в цій віковій групі найбільше госпіталізацій та смертей, пов’язаних із грипом.

Більш вразливими до різних захворювань стають і вагітні жінки. Виносити дитину – завдання не з простих і навіть, якщо ви абсолютно здорові, варто поберегтися. Жінка залишається у групі ризику ще два тижні після пологів.

Поділись


Новини партнерів