Як відволікти дітей від технологій під час карантину

Вже кілька тижнів ми сидимо вдома і не виходимо без нагальної потреби. Психологічно дуже важко постійно сидіти в чотирьох стінах, особливо дітям, які позбавлені рухливих ігор на свіжому повітрі і  спілкування з однолітками, пише Жіночий світ.

Замкнені вдома, діти можуть проводити занадто багато часу за комп’ютером чи у смартфоні, що може спричинити цілу низку проблем зі здоров’ям, таких як ожиріння, біль у шиї, перенапруження очей і навіть порушення функціонування мозку.

Якщо ви переймаєтесь тим, що ваша дитина проводить надто багато часу у соцмережах та відеоіграх, є способи її відволікти:

  • Призначте вдома “зони без технологій”, в яких не можна користуватись телефонами і ноутбуками. Заохочуйте дітей проводити час із родиною, не користуйтесь самі і не дозволяйте дітям користуватись смартфонами за столом.
  • Щодня влаштовуйте “цифровий детокс” для всієї родини. Скажімо, з 7 до 8 вечора ви всією родиною граєте в настільні ігри. Не давайте дітям користуватись гаджетами за годину до сну.
  • Слідкуйте за тим, який контент переглядає ваша дитина. Звісно, певна свобода дітям потрібна, але батьки мають бути в курсі того, чим дитина цікавиться і, у випадку якщо вона переглядає, приміром, не відповідний за віком контент, бути готовими запропонувати альтернативу. Встановіть графік використання планшетів і смартфонів.
  • Розмовляйте з дітьми, вони повинні розуміти причину обмежень в інтернеті.
  • Заохочуйте своїх дітей до ігор в офлайні. Іграшки, настільні ігри, головоломки, пазли, книги, прослуховування музики та творчість допоможуть вам урізноманітнити дозвілля ваших дітей.
Поділись


Новини партнерів