Дієтолог пояснив, які недорогі продукти допоможуть покращити здоров’я під час карантину

В час, коли люди стараються обмежити контакти, уникають обіймів та рукостискань і не виходять на вулицю без засобів індивідуального захисту, важливо також подбати про свій раціон, пише Жіночий світ.

Дієтолог Депшиха Агарвал каже: “Ви повинні знати про “супергероїв” вашого раціону. Вони не замінять ліки, але допоможуть зміцнити імунітет, знизити рівень “поганого” холестерину, зменшать ризик серцевих захворювань і, в якості бонусу, покращать ваш зовнішній вигляд без особливих зусиль”.

При всіх цих фантастичних перевагах, вони продаються в найближчих магазинах за помірними цінами. Ось декілька продуктів, які ви можете включити в свій раціон, поки перебуваєте на карантині:

Яблучний оцет використовується для боротьби з інфекціями, рекомендується людям з дерматитами та подагрою. Також, він допомагає прискорити метаболізм, що опосередковано дозволяє пришвидшити схуднення. Для цього розведіть чайну ложку яблучного оцту у склянці води і випийте.

Сік алое здавна відомий своїми цілющими і протизапальними властивостями. Він допомагає вивести токсини та м’яко очистити кишечник.

Листова зелень та зелені овочі, такі як шпинат, броколі, спаржа, капуста, рукола, тощо, містять багато вітамінів А та С, заліза, кальцію та інших поживних речовин. Рукола, броколі та капуста містять багато клітковини, яка покращує травлення та дарує довге відчуття ситості, а шпинат і м’ята – прекрасні джерела фолієвої кислоти.

Молочні продукти є потужними джерелами білків, вітамінів та мінералів. Також в них містяться корисні для нашого травлення бактерії.

Риба може стати прекрасним замінником червоного м’яса. Найкраще, звісно, обирати жирну рибу, таку як скумбрія, чи лосось. Вона багата на жирні кислоти омега-3, які дозволяють знизити ризик серцевих захворювань і покращити стан шкіри. Але, насправді, підійде будь-яка. Засвоюваність рибного білка становить близько 80%, це більше, ніж в будь-якого іншого білка тваринного походження. Також риба багата на мінерали і має високу харчову цінність і все це при відносно невисокій калорійності.

Поділись


Новини партнерів