Яких правил треба дотримуватись, щоб тренування вдома було безпечним

Через карантин зачинилися всі студії фітнесу та тренажерні зали. В той же час медики всього світу говорять про необхідність фізичної активності під час самоізоляції для зміцнення імунітету та запобіганню збільшенню ваги через малорухливий спосіб життя, пише Жіночий світ.

Єдиний вихід в цій ситуації – займатися спортом вдома. Багато фітнес-тренерів та знаменитостей викладають зараз в інтернет відеоуроки, щоб люди могли виконувати фізичні вправи не виходячи з дому.

Але тренування вдома може бути пов’язано з певним ризиком, адже тут немає тренера, який би нас контролював. Щоб тренування приносило лише користь та задоволення, дотримуйтесь деяких правил:

  1. Тренуйтесь на відкритому просторі. Переконайтесь, що вам достатньо місця і поруч немає предметів, які б вам заважили, інакше ви ризикуєте отримати травму.
  2. Не пропускайте розминку та заминку. Вони стимулюють кровообіг та допомагають організму підготуватись до інтенсивних навантажень.
  3. Обирайте для тренування зручний одяг та взувайте спортивне взуття. Це допоможе уникнути травм. Обов’язково переконайтесь, що одяг підходить вам за розміром та добре тягнеться.
  4. Ви повинні знати, як ваше тіло реагує на ті чи інші вправи. Уникайте вправ, які погіршують ваше самопочуття.
  5. Відпочивайте. Спорт – це прекрасно, але принаймні раз на тиждень не виконуйте вправ, щоб організм міг відпочити та відновитись.
  6. Пийте багато води. Під час тренувань ми пітніємо та втрачаємо рідину, яка потрібна нашому організму.
  7. Слідкуйте за правильністю виконання вправ. Неправильно виконана вправа може призвести до травмування, наприклад розтягнення м’язів. Перегляньте інформацію в інтернеті, за необхідності зв’яжіться і проконсультуйтесь зі своїм тренером.
Поділись


Новини партнерів