Як зняти біль у м’язах після тренувань

Кожен любитель фітнесу знайомий з болем, який з’являється  м’язах після інтенсивних тренувань. Тривалий біль у м’язах після тренування – ознака травми. Біль може бути різним – від ледь помітного до надзвичайно сильного, пише Жіночий світ.

Біль у м’язах після фізичного навантаження означає, що ви пошкодили м’язову тканину. Зазвичай це відбувається, коли ви намагаєтеся виконати якусь нову вправу або змінити інтенсивність. Біль виникає через 24-48 годин після тренування. Ви можете відчути скутість м’язів або ослаблення і зниження швидкості скорочення м’язів.

Однак, існують способи зменшити біль:

  1. Теплий компрес збільшує приплив крові до м’язів і таким чином зменшує біль. Використовуйте теплий рушник або грілку. Будьте обережні, уникайте занадто високих температур, інакше це може спричинити опіки.
  2. Також може допомогти масаж. Він покращує кровообіг, а також знімає напруження з м’язів. Таким чином, він заспокоїть біль у м’язах та стимулює функціонування і відновлення пошкоджених клітин.
  3. Робіть вправи на розтяжку перед і після тренування. Приділіть їм принаймні 10 хвилин.
  4. Пийте багато води. Нестача вологи в організмі може призвести до втоми, запаморочення чи судом. Вода також бере участь в транспортуванні поживних речовин, тому важливо підтримувати водний баланс організму.
  5. Виконуйте легкі вправи, якщо більш інтенсивні викликають сильний біль. Спробуйте ходьбу або плавання і поступово збільшуйте інтенсивність.
  6. Дайте відпочинок м’язам, які болять. Не припиняйте заняття спортом зовсім, але перейдіть на вправи, що зміцнюють інші групи м’язів, поки біль не стане легшим.
  7. Прийміть гарячу ванну. Це допоможе розслабити м’язи та посилити кровообіг.
  8. Слідкуйте за режимом сну.
Поділись


Новини партнерів