5 трюків, які дозволять вам їсти менше

Всі ми потрапляли у ситуації, коли з’їдали надто багато, а потім шкодували про це. Ми знаємо, як важливо контролювати розмір порцій, але рідко згадуємо про це, наповнюючи свою тарілку, пише Жіночий світ.

Ось декілька трюків, які допоможуть вам стежити за розміром порцій та уникнути переїдання:

  • Зверніть увагу на колір посуду. Які асоціації у вас виникають, коли ви бачите червоний колір? “Стоп”, “зупинись”, “небезпека”, ось, які слова першими спадають на думку. Якщо ви використовуватимете посуд червоного кольору, ваш мозок автоматично посилатиме вам сигнал зупинитись. Не треба міняти увесь посуд, який є у вас на кухні. Достатньо використовувати червоні тарілки тоді, коли ви їсте жирну чи нездорову їжу.
  • Старий трюк, який пройшов випробування часом – це випити склянку води перед їжею. Вона частково наповнить шлунок і допоможе вам з’їсти менше, ніж зазвичай.
  • Обирайте вузький одяг, який погано тягнеться. Тоді, якщо ви спробуєте з’їсти забагато, ви почнете відчувати дискомфорт.
  • Цей спосіб буде не тільки корисним, а ще й веселим. Складіть руки разом, щоб вони утворили імпровізовану “чашу”. Продукти, багаті на білок, такі як квасоля та яйця, повинні вміщатися в долоню. Збагачені вуглеводами продукти, такі як хліб і картопля, повинні заповнити “чашу”. Порція овочів має бути розміром з ваш кулак, а порція масла повинна бути не більшою за великий палець.
  • Якщо ви з’їли свою порцію, а відчуття голоду не зникло, з’їжте якийсь овоч або фрукт замість бутерброда. Це допоможе вам вживати менше вуглеводів і скоротити споживання калорій, а клітковина з овочів та фруктів дасть вам відчуття ситості.
Поділись


Новини партнерів