Зелений чай може допомогти при харчових алергіях

Дослідження виявило, що зелений чай може допомогти боротися з харчовою алергією, пише Жіночий світ.

Харчова алергія виникає тоді, коли ваша імунна система реагує на їжу або речовини, які до неї входять. У дослідженні, опублікованому в журналі Frontiers in Immunology, було встановлено, що вживання зеленого чаю збільшує кількість бактерій у кишечнику, які допомагають придушити алергічні імунні реакції.

Дослідження проводила група університету Сіншу в Японії, яка вивчила вплив зеленого чаю на кількість бактерій Flavonifractor plautii (FP), виявлених у кишечнику. Повідомлялося, що FP беруть участь у метаболізмі катехіну. Катехін – антиоксидант, який міститься в різних продуктах харчування, включаючи зелений чай. 30-30 відсотків його сухої ваги – це катехін. Дослідники виявили, що збільшення кількості FP пригнічує реакцію B-лімфоцитів на харчову алергію.

Дослідники зазначили, що наш раціон сильно впливає на популяції різних штамів бактерій у кишечнику. FP – це штам бактерій родини Clostridia, який, як відомо, впливає на імунну систему, зокрема допомагає зняти запалення.

Вчені також уточнюють, що необхідно провести додаткові дослідження безпечності вживання FP, перш, ніж можна буде їх призначати в якості пробіотика для лікування алергії.

 

Поділись


Новини партнерів