Науковці визначились, чи шкодить здоров’ю серця вживання яєць

Декілька років тому яйця вважалися дуже корисним продуктом, який має високу харчову цінність і який при цьому легко зберігати та готувати. У США навіть проводилась урядова рекламна кампанія, яка агітувала американців брати яйця на роботу в якості обіду. Однак потім яйця впали в немилість – вважалось, що вони шкідливі для серця через високий вміст холестерину. Зараз науковці знову змінили свої рекомендації щодо вживання яєць, пише Жіночий світ.

Чому так сталося, намагались з’ясувати науковці з Гарвардської школи охорони здоров’я в Чан. Вони провели масштабне дослідження впливу частого споживання яєць на ризик виникнення серцево-судинних хвороб. В ньому взяли участь 215 000 людей, які не мали хронічних захворювань. В цьому дослідженні зв’язку не виявлено.

Щоб переконатись, науковці провели ще одне, більш масштабне дослідження, в якому взяли участь уже 1,7 мільйона людей. Воно підтвердило висновки попереднього дослідження.

То виходить, яйця тут ні до чого?

Автори досліджень кажуть, що якщо ви  їсте багато яєць, але при цьому дотримуєтесь здорової дієти, скажімо, схожої на середземноморську, вони ніяк не зможуть вам нашкодити. Однак, якщо ви дотримуєтесь типової західної дієти, яка включає велику кількість рафінованого борошна, цукру та червоного обробленого м’яса, то ваша серцево-судинна система може постраждати.

Таким чином, науковці дійшли до висновку, що розглядати яйця, як і будь-який інший продукт, можна лише як частину загального раціону, а не самі по собі. Саме цим пояснюються суперечливі висновки різних досліджень, які проводились за останні роки.

Поділись


Новини партнерів