Психолог розповідає, як припинити торкатись обличчя

За останні кілька тижнів ми безліч разів чули, що звичка торкатись до обличчя небезпечна і потрібно себе контролювати. Але це значно простіше сказати, ніж зробити, пише Жіночий світ.

За словами психологів, в середньому людина торкається обличчя 23 рази на годину, навіть не усвідомлюючи цього.

“Як правило, зараження відбувається, коли ми тиснемо комусь руку чи торкаємось зараженої поверхні, потім, не обробивши руки належним чином, торкаємось обличчя і через 2-14 днів з’являються перші симптоми”, – каже Джим Померанц, професор психологічних наук з університету Райсу в Х’юстоні. “Набагато краще запобігти зараженню, аніж потім лікуватись”.

Ось поради Померанца, щоб утримувати пальці подалі від обличчя.

  • Попросіть партнера зупинити вас, коли ви торкаєтесь обличчя. Наносьте на зап’ястки парфуми або носіть браслети з підвісками, щоб звернути увагу на спробу торкнутись обличчя машинально, і записуйте, скільки разів ви торкаєтесь обличчя щодня.
  • Нагадайте іншим не торкатись обличчя, коли побачите, як вони це роблять.
  • Нехай руки будуть зайняті. Покладіть їх у кишені, потримайте кульку чи колоду карт або стисніть кулаки на одну хвилину, якщо ви піднесете їх біля обличчя.
  • Не тримайте лікті на столі, сідайте на стільці без підлокітників або посередині дивана. Якщо вам важко не чіпати обличчя, сядьте на руки.
  • Практикуйте медитацію, робіть довгі, повільні, глибокі вдихи та розслабте напружені м’язи. Сядьте в тихому місці і зосередьтесь на цьому моменті, а не на минулому чи майбутньому.

“Багато з нас пройшли базовий курс психології, де ми дізналися про те, що впливає на нашу поведінку, і про те, як ми можемо її змінити”, – сказав Померанц.

Він додає, що, якщо люди серйозно сприймуть ці рекомендації, ми можемо розраховувати на спад епідемії значно швидше, ніж за інших обставин.

 

Поділись


Новини партнерів