Три причини включити мигдаль до свого раціону

Щорічно 7 квітня відзначається Всесвітній день здоров’я. У 2020 році його темою є загальне забезпечення медичними послугами. Це свято – прекрасний привід приділити увагу власному здоров’ю, зробивши невеликі зміни в свій звичний розпорядок дня, пише Жіночий світ.

Наприклад, ви можете підібрати інший перекус замість шоколадних батончиків чи бутербродів. Гарною альтернативою їм можуть стати горіхи, скажімо мигдаль, який містить вітамін Е, магній, білок, рибофлавін, цинк тощо. Також мигдаль відомий своїми корисними для здоров’я людини властивостями:

Мигдаль корисний для здоров’я серця. Згідно з дослідженням, опублікованим у Британському журналі харчування,  при збільшенні щоденного споживання мигдалю на 30 грамів показник ризику коронарної хвороби серця за 10 років знижується на 3,5%.                                                                                                                        Дієтолог з Делі Рітика Самаддар сказала, що для того, аби знизити ризик серцево-судинних захворювань, ми повинні зосередитись на правильному харчування та дотримуватись здорового способу життя. При підборі раціону дуже важливо стежити за рівнем холестерину. Невеликий, однак серйозний для здоров’я крок, який необхідно зробити – це замінити продукти, що багаті насиченими жирами на ті, що містять мононенасичені жирні кислоти. Одним з таких продуктів є горіхи, зокрема мигдаль.

Мигдаль покращує стан шкіри. Звісно, на здоров’я шкіри впливає безліч факторів – і наш спосіб життя, і наш раціон, і навколишнє середовище, і багато іншого. Зрештою, ці фактори можуть призвести до передчасного старіння та гіперпігментації. Мигдаль, завдяки високому вмісту корисних речовин, робить шкіру більш сяючою та здоровою на вигляд, а нещодавнє дослідження науковців з Каліфорнійського університету показало, що щоденне вживання мигдалю зменшує глибину та вираженість зморшок у жінок після менопаузи.

Мигдаль допомагає контролювати вагу. Зараз, коли світ зіткнувся з епідемією ожиріння, спричиненою сидячим способом життя та неправильним харчуванням, важливо стежити за своїм раціоном. Дослідження показали, що мигдаль не лише допомагає контролювати рівень холестерину, а і сприяє розщепленню жирів та знижує пов’язаний з ожирінням ризик серцевих захворювань.

Поділись


Новини партнерів