10 продуктів, в яких кальцію більше, ніж в молоці

Кальцій – дуже важливий елемент для роботи всього організму. Без нього неможливий нормальний розвиток багатьох тканин. Як правило, основне джерело кальцію для нас – молоко і молочні продукти. Але що робити, якщо у вас непереносимість лактози або просто не подобається смак молока? Є перелік продуктів, які допоможуть успішно замінити молочні.

Добова норма кальцію для дорослої людини – близько 1000 мг. Препарати з кальцієм – це добре, але все ж краще, коли кальцій надходить в організм з природних джерел. У молоці кальцію 120-140 мг на 100 грам рідини. Подивимося, скільки його в інших продуктах.

1. Кунжут

10 продуктів, в яких кальцію більше, ніж в молоці

Абсолютний лідер серед рослинних джерел за вмістом кальцію – це кунжут. У 100 грамах продукту міститься більше 1400 мг кальцію. Для кращого засвоєння кальцію з насіння кунжуту, їх потрібно попередньо замочити і потримати у воді близько 4 годин, а потім злегка обсмажити.

2. Рікота

Сири багаті кальцієм, але деякі містять його дійсно значну кількість. До таких видів відноситься рікота. Цей сир можна додавати в салати і випічку. Він буде хорошим постачальником кальцію в ваш організм. Також багато кальцію в пармезані (понад 1100 мг на 100 грамів продукту).

3. Насіння Чіа

10 продуктів, в яких кальцію більше, ніж в молоці

Останнім часом це насіння багато хто відносить до категорії «Суперфуд». У 100 грамах цього насіння міститься до 630 мг кальцію. Це більше половини добової норми.

4. Мигдаль

10 продуктів, в яких кальцію більше, ніж в молоці

З мигдалю зараз роблять спеціальний напій «немолоко». Але в нього додають багато цукру, тому назвати його ідеально корисним не можна. А ось мигдаль в чистому вигляді дуже навіть корисно. Кальцію в 100 грамах горіхів 270 мг.

5. Нут

Ця бобова культура не дуже поширена у нас. І дуже даремно. Це корисний продукт, з якого можна готувати супи, другі страви, котлети і багато іншого. У 100 грамах бобових майже 200 мг кальцію.

6. Часник

10 продуктів, в яких кальцію більше, ніж в молоці

У часнику багато не тільки унікальних фітонцидів і вітамінів, але і кальцію – 180 мг на 100 грамів продукту. Часник можна додавати в салати, закуски. Це також допоможе нормалізувати рівень глюкози.

7. Петрушка

Зелень потрібно вживати якомога більше. У 100 грамах листочків міститься цілих 245 мг кальцію. Також можна включити в свій раціон і корінь петрушки.

8. Фундук

Як і мигдаль, фундук містить велику кількість кальцію (більше 180 мг). У ньому багато вітамінів, білка, корисних речовин, а також калорій, тому захоплюватися поїданням горіхів не варто. Жменьки в день цілком достатньо.

9. Соя

Соя – унікальна рослина з сімейства бобових. В її складі багато фосфоліпідів, білка, близького до тварини, ненасичених жирів. Кальцію в продукті теж багато – майже 350 мг.

10. Базилік

Як і петрушка, базилік містить багато кальцію – майже 180 мг. У ньому також багато вітаміну К, лютеїну, бета-каротину і інших корисних елементів. Цю травичку, безумовно, варто включити в свій постійний раціон.

Як бачите, продуктів, які здатні допомогти при гіпокальцемії досить багато.

Джерело

Поділись


Новини партнерів