Психолог розказав, як барвисті кольори допоможуть нам пережити самоізоляцію

Кольори мають значний вплив на психіку людини – вони можуть підняти настрій, повністю змінити простір, що нас оточує та заспокоїти. Жовтий і помаранчевий кольори підсилюють відчуття щастя, блакитний колір має заспокійливу дію, а рожевий – налаштовує на позитив, пише Жіночий світ з посиланням на Mirror.

Доки увесь світ сидить на карантині і проводить більше часу в приміщеннях, психолог Джун Маклеод розповіла, якими кольорами можна доповнити інтер’єр, щоб покращити самопочуття.

Червоний – колір, пов’язаний з пристрастю, коханням та успіхом. Він додає впевненості, рішучості та сил рухатися вперед. Він спонукає відмовитись від усього, що вас стримує, щоб відкрити для себе нові горизонти.

Рожевий – один з наймодніших кольорів цього сезону. Дослідження неодноразово показували, що блідо-рожевий колір допомагає розслабитися і позбутися напруги та налаштовує думки на хвилю позитиву.

Жовтий – теплий, сонячний колір, який допомагає позбутись відчуття пригнічення та невпевненості в собі. Жовтий колір миттєво піднімає настрій, оскільки в більшості асоціюється з теплими спогадами, такими як літні канікули. Також він робить нас більш зосередженими.

Чорний – колір, який приносить відчуття таємничості і всемогутності. Хіба існує дівчина, яка б не почувалась непереможною у маленькій чорній сукні? Він прекрасно комбінується з червоним і змушує нас почуватися більш впевнено.

Зелений – колір, що дарує відчуття рівноваги та гармонії.  Як і блакитний, він нерозривно асоціюється з природою і сприяє уповільненню дихання і заспокоєнню нервів. Також зелений – колір росту, він покращує нашу креативність і дає необхідний поштовх до творчості.

Білий – колір, що символізує чистоту, ясність та невинність. Він дозволяє очистити розум і вгамувати бурхливі емоції.

Блакитний – колір спокою і гармонії. Він знімає стрес і заспокоює емоції. Найпростіший спосіб розслабитись – це увімкнути м’яку лаунжову музику і розглядати щось блакитне.

Золотий – колір, пов’язаний з відчуттям цілісності. Золоті акценти нададуть кімнаті глибини та яскравості.

Фіолетовий – колір, що допомагає зберегти ясність розуму. Він спонукає уповільнитись і прислухатись до внутрішнього голосу, а також дарують натхнення.

Помаранчевий – колір, що створює відчуття тепла і дарує енергію. щоб реалізувати свій творчий потенціал. Він очищує та підсилює ваші емоції та допомагає бачити смішний бік будь-якої ситуації.

Пам’ятайте, що вам не потрібно перефарбовувати стіни чи переклеювати шпалери, щоб добитись потрібного ефекту. Достатньо зробити невеликі акценти за допомогою подушок, накидок і аксесуарів.

 

Поділись


Новини партнерів