Підвищуємо імунітет: 5 продуктів з високим вмістом вітаміну C

Якщо ще два тижні тому питання про те, як підвищити імунітет, хвилювало не так багато людей, то зараз, в розпал пандемії коронавірусу, ним задаються всі. Найпростіший спосіб в найкоротші терміни зміцнити свій організм і зробити його стійкішим до вірусів – пропити вітамінний комплекс, в якому обов’язково повинні бути необхідні мікроелементи (зокрема, цинк), а також вітаміни E, D і, головне, C.

Втім, відмінним джерелом необхідного вітаміну С можуть стати і звичайні продуті, які варто додати в раціон. В першу чергу, відправившись в супермаркет (звичайно ж, з усіма запобіжними заходами), купіть ківі, так як в ньому міститься удвічі більше вітаміну C, ніж в апельсині – 180 мг на 100 г продукту. Одним з рекордсменів за змістом необхідного нам вітаміну є також болгарський перець ( 200 мг). Їжте його свіжим, додаючи в салати. Разом з ним не забувайте і про зелень – в 100 г петрушки, наприклад, міститься 150 мг вітаміну C.

Не варто недооцінювати також цитрусові: апельсини (60 мг), грейпфрути (45 мг) і лимони (40 мг). Їжте апельсини і грейпфути самі по собі, з вівсянкою або в фруктових салатах, а добре вимиту натерту цедру і нарізаний скибочками лимон додавай в чай.

Якщо ж вам потрібна справжня вітамінна бомба, купіть в магазині засушену шипшину і заварюйте чай – в 100 г міститься 1200 (!) Мг вітаміну C!

Джерело

Поділись


Новини партнерів