Міфи про вакцинацію широко розповсюджені у мережі, особливо у Facebook

Соціальні мережі рясніють дезінформацією щодо безпеки вакцин, пише Жіночий світ.

Команда Люсі Елкін з Університету Отаго з’ясувала, що неправдива інформація про вакцини легко доступна в Google, Facebook та на YouTube, не зважаючи на всі зусилля щодо контролю доступу до дезінформації та змін в інформаційній політиці.

Дослідження Елкін з колегами проводили, шукаючи інформацію про вакцини та вбиваючи в пошук питання “Чи слід робити щеплення своїй дитині?”.

80% посилань в Google та 75% відео на YouTube оцінювали вакцинацію позитивно, але на Facebook про шкідливість вакцин писали з 50% сторінок.

“Батьки змогли б знайти інформацію, яка заохочує до вакцинації, чи відлякує від неї, на переважній більшості веб-сайтів, сторінках Facebook та відео YouTube, які аналізувалися, але популярні сторінки у Facebook містили найбільш поляризовану інформацію”,- заявила Елкін.

Вона також зазначила, що така різниця вказує на суттєві розбіжності в інформаційній політиці Facebook та YouTube.

На стільки велика частка негативної інформації про вакцини у Facebook викликає занепокоєння, адже це може змусити людей вагатися, чи варто робити щеплення дітям.

“Важливо, щоб медичні організації продовжували докладати всіх зусиль, аби максимізувати свою присутність в Інтернеті, щоб батьки, які роздумують, чи робити вакцинацію своїм дітям, знаходили інформацію, що ґрунтується на клінічних доказах”,- додала Елкін.

Лікарі також можуть допомогти, спрямувавши батьків на достовірні веб-сайти з підтвердженою інформацією.

Звіт був опублікований 17 березня в журналі Vaccine.

Поділись


Новини партнерів