Експерти назвали продукти, які категорично не можна їсти на ніч

Фахівці опублікували список продуктів, які краще їсти в першій половині дня.

Продукти харчування безпосередньо впливають на наше самопочуття, сон, метаболізм, та здоров’я внутрішніх органів. При цьому, як запевняють фахівці, дуже важливу роль відіграє і час доби, коли була з’їдена та чи інша їжа. Так існує цілий ряд продуктів, які категорично не можна їсти на ніч.

Фахівці опублікували список:

Сирі овочі

За кілька годин до сну не рекомендується їсти сирі овочі, так як травний тракт буде активно працювати, щоб їх перетравити, і організм не зможе зануритися в глибоку фазу сну.

Якщо ви з’їсте на вечерю свіжі овочі, то велика ймовірність, що через процес бродіння, який запуститься в організмі, ваше травлення буде порушено. Збій може привести не тільки до набору ваги, але і до порушень роботи шлунково-кишкового тракту.

Кава, чорний і зелений чай

Основною небезпекою чорного чаю на ніч називають кофеїн, який міститься в ньому. Правда, частка речовини істотно нижче, ніж в каві або навіть в украй корисному зеленому чаї. Зелений чай і кава, природно, теж бадьорять.

Як запевняють вчені, в зеленому і в чорному чаї міститься речовина теофілін, що викликає сечогінний ефект. Отже, чай перед сном – це набряклості вранці.

Шоколад

Це стосується не тільки молочного шоколаду, а й гіркого, оскільки какао діє майже так само як кофеїн. Солодкі ласощі сприяють активній роботі мозку.

Гостра їжа

Пряні і гострі продукти не дадуть вам заснути, так як будуть прискорювати обмін речовин, підвищувати температуру тіла і тримати організм в бадьорому стані.

Джерело

Поділись


Новини партнерів