Дослідження показують, що недоношені діти можуть розвинути власну імунну систему

Діти, які народилися передчасно, можуть швидко набути таких же імунних функцій, як у немовлят, народжених у встановлений термін, пише Жіночий світ.

До такого висновку прийшли науковці, які опублікували своє дослідження в Nature Communications.

Дослідники спостерігали за дітьми, народженими до 32 тижня вагітності, щоб виявити різні популяції імунних клітин, стан цих популяцій та їхню здатність виробляти медіатори. Також вони проводили аналіз вмісту бактерій у кишечнику.

“Дані показують, що розвиток імунної системи відбувається в основному після народження. Тому навіть ті діти, які народились передчасно, можуть розвинути нормальну імунну систему”,- каже Діна Гіббонс з Лондонського Королівського Коледжу.

При цьому, у немовлят, які народилися до 28 тижня, розвиток імунної системи проходив швидше, ніж у тих, які народились доношеними.

Це дослідження свідчить про те, що вразливі до інфекцій та ускладнень після них недоношені діти, вже за кілька місяців стануть такими ж стійкими до них, як і доношені малюки.

Також дослідження показало, що імунна система хлопчиків розвивається повільніше, але розбіжності не були значними.

“Ми продовжуємо вивчати роль Т-клітин, що продукують CXCL8, і як їх можна активувати, щоб допомогти дітям боротися з інфекцією. Ми також хочемо детальніше розглянути інші імунні функції, що змінюються під час зараження, щоб захистити цю вразливу групу”,- додала Гіббонс.

Поділись


Новини партнерів