Вчені: сидячий спосіб життя шкодить серцю, навіть коли ваша вага в нормі

Більшість людей знає, що підтримка здорової ваги є ключовим елементом зниження ризику виникнення хвороб серця, пише Жіночий світ з посиланням на Cleveland Clinic.

Але нові дослідження показали, що не лише зайва вага загрожує нашому серцю. У дослідженні були розглянуті результати Національного обстеження здоров’я та харчування дорослих віком від 40 до 79 років, вага який варіювалась від нормальної до надмірної.

Вчені виявили, що ті, хто мав нормальний індекс маси тіла, але мали більший, ніж потрібно, об’єм талії та мало рухались, мали такий же ризик виникнення хвороб серця, як і ті, хто мав зайву вагу.

Фізіолог Ерік Ван Ітерсон, який не брав участі в дослідженні, каже, що це доводить, що коли мова йде про ризик захворювань серця, треба враховувати не лише вплив ІМТ, а і наших щоденних звичок.

Доктор Ван Ітерсон рекомендує розподіляти фізичні навантаження і скласти план, щоб протягом тижня рухатись все більше.

“Ви можете приділяти фізичній активності час, навіть коли займаєтесь іншими справами. Наприклад, якщо у вас восьмигодинний робочий день, ви можете приділяти ходьбі по 5 хвилин щогодини. Так ви наберете 40-50 хвилин ходьби без відриву від щоденних справ”.

За словами доктора Ван Ітерсона, ми повинні зрозуміти, що здоровий спосіб життя не заснований всього на одній цифрі та одній змінній. Це – образ мислення, і ми повинні бути послідовними. Він пропонує поступово вживати заходів, щоб краще харчуватись, збільшувати фізичні навантаження та менше сидіти на місці. Це дозволить зберегти здоров’я серця та покращити загальне самопочуття.

Поділись


Новини партнерів