Стали відомі 4 корисні звички, які допоможуть захистити ваш зір

Якщо у вас 100% зір або ви носите окуляри чи лінзи, щоб його виправити, ви можете вважати, що робите усе необхідне для захисту зору, пише Жіночий світ з посиланням на Cleveland clinic. Але з віком зростає ризик розвитку найпоширеніших причин сліпоти, таких як катаракта, глаукома та вікова дегенерація макули. На щастя, є декілька заходів, яких можна вжити для зниження ризику і захисту зору.

  1. Отримуйте достатньо вітамінів. Для зору особливо важливі вітамін А, який допомагає захистити поверхню очей (його можна знайти в печінці, жирній рибі та сирі), вітамін С, який допомагає знизити розвиток катаракти (міститься броколі, грейпфрутах, полуниці та апельсинах) та вітамін D, який знижує ризик виникнення вікової дегенерації макули (є у насінні соняшника, авокадо, горіхах та рослинних оліях).
  2. Захищайте свої очі від сонця. Багато людей не вийдуть на вулицю без крему від сонця, що захищає шкіру від УФ випромінювання. Так само треба ставитись і до захисту ваших очей. Надлишок УФ випромінювання може призвести до багатьох проблем із очима, включаючи катаракту, дегенерацію макули, і навіть рак. Виберіть якісну пару сонцезахисних окулярів, які повністю закривають очі та не пропускають УФ промені.
  3. Користуйтесь правилом 20-20-20. Щодня ми вдивляємось у екрани смартфонів і комп’ютерів, що призводить до перенапруження та сухості очей. Лікарі радять кожні 20 хвилин роботи за комп’ютером відводити очі від екрану на 20 секунд і, за необхідності, використовувати краплі для очей.
  4. Регулярно відвідуйте офтальмолога. Звертатись до лікаря потрібно не лише тоді, коли вас уже щось турбує, або ви потребуєте рецепту на окуляри. Профілактичні огляди допоможуть офтальмологу помітити хвороби на ранньому етапі і уникнути серйозних наслідків.
Поділись


Новини партнерів