ТОП-5 продуктів, які очищують і оновлюють печінку

Виведенню токсинів з печінки сприяє відмова від шкідливих речовин і додавання правильних продуктів в регулярне харчування

Печінка — один із найважливіших органів внутрішньої секреції. Це найбільша залоза, яка бере участь у перетравлюванні їжі. Крім того, печінка слугує своєрідним “фільтром”, прокачуючи через себе й очищуючи 1,5 літра крові щохвилини.

Від порушення цілісності й роботи цього органа стається збій у функціонуванні інших систем організму: видільної, імунної і т. д. Тому важливо вчасно звернути увагу на найменші симптоми, які можуть сигналізувати про захворювання печінки.

Печінка не тільки допомагає фільтрувати токсини і очищати кров, але також сприяє балансуванню гормонів, відіграє велику роль у переробці і розподілі поживних речовин з їжі. Існує помилкове уявлення, мовляв, щоб зашкодити печінці, треба бути мало не алкоголіком, але насправді є багато інших чинників, які можуть викликати її ураження і хворобу. Це може бути, наприклад, банальний прийом медичних препаратів.

Виведенню токсинів з печінки сприяє відмова від шкідливих речовин (в першу чергу, алкоголю) і додавання правильних продуктів в регулярне харчування. Серед названих фахівцями продуктів виділяються п’ять, особливо ефективних у справі детоксу. Здоров’я печінки постійно наражається на небезпеку через вплив багатьох токсинів, які фільтруються цим органом. Але існують продукти, що сприяють їх активному виведенню, – серед них морква, авокадо, зелені овочі та інші.

Авокадо. Містить глутатіон – речовина, що захищає клітини від окислення і стимулюючий виведення з організму важких металів. Все це підвищує здоров’я печінки.

Спаржа. Для очищення печінки від всіх токсинів її корисно вживати щодня. Завдяки спаржі в органі активізується діяльність двох ключових ферментів, що сприяють розщепленню шкідливих речовин, наприклад, спиртних напоїв і продуктів їх розпаду.

Зелені листові овочі. Містять хлорофіл, який поглинає з організму всі токсини. Він також очищає кров, позбавляє від важких металів.

Хрестоцвіті овочі. Різноманітна капуста підвищує в організмі вироблення глюкозінолатних ферментів. Це сприяє усуненню канцерогенних і токсичних компонентів з печінки.

Морква. Даний продукт є багатим джерелом глутатіону, флавоноїдів і бета-каротину – ці речовини допомагають клітинам печінки відновлюватися, зміцнюють її.

Джерело

Поділись


Новини партнерів