Вчені: Використання слухового апарату може затримати когнітивний спад та покращити роботу мозку

Погіршення слуху може мати негативний вплив на людей похилого віку, суттєво знижуючи якість життя. Останнє дослідження виявило, що використання слухових апаратів може допомогти затримати зниження когнітивних здібностей, а також покращити роботу мозку, повідомляє Жіночий світ з посиланням на Times Now. Як правило, когнітивний спад пов’язаний з погіршенням слуху, від якого страждають більше 70% людей у ​​віці старше 70 років.

Дослідники з Мельбурнського університету перевірили, як використання слухових апаратів вплине на майже 100 дорослих людей у ​​віці від 62 до 82 років із вадами слуху. Були зібрані дані учасників до експерименту та після 18 місяців користування слуховим апаратом.

В кінці експерименту науковці виявили, що сприйняття мови, слух та якість життя учасників дослідження значно покращились.

Дослідження показало клінічне поліпшення або стабілізацію когнітивної функції –  розумової здатності планувати, обробляти інформацію та виконувати завдання. У жінок було зафіксовано значне поліпшення робочої пам’яті.

Доцент Мельбурнського університету та керівниця дослідження Джулія Сарант сказала, що поліпшення когнітивних функцій – це те, що зазвичай не спостерігається у похилому віці, тому це дослідження є надзвичайно важливим.

Поділись


Новини партнерів