Медики назвали калорійні і жирні продукти, від яких не можна відмовлятися

Існують продукти з високою калорійністю і великим вмістом жиру, які експерти в області здорового харчування настійно не рекомендують виключати зі свого раціону.

За словами експертів, людям не варто побоюватися вживання зазначених продуктів, незважаючи на те, що вони містять в собі досить багато жиру. Справа в тому, що вони дуже корисні для організму і є практично незамінними для нього продуктами.

До числа таких продуктів відносяться горіхи. Це вкрай поживний продукт з високою калорійністю, однак щодня організм повинен отримувати їх хоча б в кількості 50 грам.

Горіхи містять велику кількість клітковини, мінералів і вітамінів. А наявність в їх складі поліненасичених жирних кислот дозволяє знизити ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи.

До числа інших важливих, проте дуже калорійних продуктів, відноситься також авокадо, як найбільш здорове джерело жирних ненасичених кислот, клітковини і фолієвої кислоти.

Оливкова олія – ​​рекордно калорійний продукт, який містить омега-3 і омега-6 жирні кислоти, покращуючи стан судин, роботу мозку і серця, запобігаючи тромбози.

Нарешті, в цей список потрапив і темний шоколад з вмістом какао не менше 70%. Магній, залізо, клітковина та інші мінерали – всім цим чорний шоколад ділиться з організмом в досить великих кількостях, допомагаючи попутно зміцнити імунітет.

Джерело

Поділись


Новини партнерів