Худнемо легко: як їсти менше і при цьому не відчувати себе голодною?

Дієтологи стверджують, що за кожний прийом їжі ми з’їдаємо на чверть більше, ніж нам насправді потрібно, щоб насититися! Як перестати переїдати і почати худнути – легко і без зусиль? У нас є кілька порад!

Більшість з нас постійно переїдає: через звичку їсти на ходу, поспіхом, між справою за роботою або читанням, нарешті, просто з-за порушеного зв’язку зі своїм тілом.

Купіть тарілки меншого розміру

Ми з’їдаємо більше, ніж нам потрібно – про це говорить більшість досліджень харчової поведінки. Сигнали про насичення йдуть повільно, і зазвичай ми встигаємо з’їсти ще три-чотири ложки після того, як організм вже отримав достатньо їжі. Просто купіть тарілки на три сантиметри менше в діаметрі – це змусить вас зменшити щоденні порції і ви самі не помітите, як схуднете. Без дієт і голодування.

Залишайте їжу на плиті

Ставте на обідній стіл салат, овочі і гарнір, а ось основну страву залишайте на плиті. Ця маленька хитрість, швидше за все, утримає вас і ваших близьких від того, щоб з’їсти більше, ніж потрібно. Ну, або хоча б змусить трохи пройтися.

Не тримайте під рукою шкідливі «перекуси»

Чим далі від вас знаходяться цукерки, чіпси та інші шкідливі «перекуси», тим більше шансів, що ваша власна лінь завадить вам за ними піти. Або, в крайньому випадку, у вас будуть додаткові п’ять хвилин, щоб одуматися і успішно подолати імпульсивне бажання.

Пийте з вузьких склянок

Якщо ви не можете відмовитися від солодких напоїв або соків, пийте їх з високих вузьких склянок – візуально вони здаються об’ємніше, але в підсумку вміщають менше шкідливої ​​рідини. А ось для води і молока потрібно навпаки вибирати широкі келихи – чим більше ви вип’єте води, тим краще для вас.

Вибирайте кольорові тарілки

Ще краще – зелені. Чим сильніший контраст між кольором їжі і тарілки, на якій вона лежить, тим менше буде порція – до таких висновків прийшли автори дослідження, результати якого були нещодавно опубліковані в журналі Consumer Research. Так, щоб їсти менше вуглеводів і більше овочів, вибирайте зелений посуд. Або хоча б зелену скатертину.

Їжте більше білка!

Якщо ви хочете худнути швидше і легше, стежте за тим, щоб з кожним прийомом їжі з’їдати трохи білка. Справа в тому, що на переробку продуктів з високим вмістом білка, організм витрачає більше енергії – і ви парадоксальним чином худнете просто тому, що їсте!

Поділись


Новини партнерів