Квасоля – одна з найкорисніших продуктів, присутніх в нашому раціоні.
У клінічній і народній медицині давно було відомо, що крім незаперечних поживних якостей квасоля також має лікувальні властивості.
Найбільш вона ефективна в наступних випадках:
Холестерин: Регулярне вживання квасолі – хороший спосіб підтримувати нормальний рівень холестерину. Експеримент, проведений в США, продемонстрував, що щоденне вживання 120 г квасолі протягом трьох тижнів покращує цей показник на 10%.
Можлива причина такої дії – вміст у квасолі харчових волокон (15,2%), які вимивають холестерин і його попередників (жовчні солі) з кишечника і готують їх виведенню зі стільцем.
Запори і захворювання товстої кишки: Високий вміст в квасолі целюлозних волокон (20% від маси) робить її ефективним засобом в боротьбі з запорами, а також в запобіганні злоякісних пухлин товстої і прямої кишки.
Гіпертонія: Квасоля ідеальна для вживання людям з високим артеріальним тиском (гіпертонією), оскільки в ній міститься мало натрію і багато калію.
Анемія і період видужування: Квасоля містить понад 10,4 мг / 100 г заліза, більше, ніж в м’ясі або шпинаті (обидва продукти містять приблизно 3 мг / 100 г). Це робить її ідеальною їжею для пацієнтів, які страждають від анемії і нестачі поживних речовин.