Три помилки за сніданком, через які росте вага

Відомий австралійський дієтолог Сьюзі Баррелл розповіла, які помилки під час сніданку сприяють набору зайвої ваги.

По-перше, це пізній початок сніданку. Він повинен слідувати через півгодини після пробудження, щоб “запустити” обмін речовин.

– Багато хто встає о сьомій годині, але снідає тільки о десятій. Це поширена звичка, що не дозволяє худнути. Люди, які взагалі ігнорують сніданок, частіше за інших страждають від зайвих сентиментів на талії, — зазначає дієтолог.

По-друге, зайва вага може рости через брак білка в ранковому прийомі їжі. Багато людей налягають на продукти з високим вмістом вуглеводів, вважаючи, що «до 12-ти все можна». Популярні булочки, мюслі, тости, млинці.

– Це продукти з великим вмістом цукру: вони швидко насичують, але відчуття голоду дуже скоро повертається. В результаті ми їмо ще більше – тобто набираємо вагу за рахунок споживання більшого числа калорій, – підкреслює фахівець.

Організм, за її словами, повинен отримувати вранці близько 20 грамів білка: підійдуть боби, яйця, риба, сир, йогурт.

По-третє, потрібно стежити за калорійністю напоїв. Не варто захоплюватися свіжовичавленими соками, які містять велику кількість калорій і вуглеводів, а також какао і гарячим шоколадом. Найкраще вибрати зелений чай.

На думку дієтологів, головними причинами ожиріння є низька культура харчування і мала фізична активність. Відомо, що зайві кілограми можуть стати причиною розвитку діабету, серцево-судинних захворювань і раку.

Джерело

Поділись


Новини партнерів