Вчені назвали 5 речей, які небезпечні для гіпертоніків

Щодня людина, що страждає на гіпертонію, робить те, що може негативно позначитися на стані здоров’я і посилити захворювання.

Здоровий сон повинен тривати не менше 8 годин на день. При порушенні даного режиму перепади тиску частішають. Краще уникати різких нахилів. Людям, які мають дачні ділянки, особливо ретельно необхідно стежити за своїм здоров’ям, так як нахили вниз головою часто є причиною інсульту в результаті припливу крові до мозку. Для профілактики захворювання необхідно здійснювати щоденні прогулянки протягом мінімум 30 хвилин.

Фактор ризику для розвитку гіпертонії збільшується, якщо проводити багато часу за комп’ютером в офісі або лежати на дивані. Необхідно прибрати з раціону харчування копченості, так як сіль, що міститься в них, затримує рідину в організмі і провокує зміни артеріального тиску. Ліки, призначені медиком, слід приймати на постійній основі, адже гіпертонія є захворюванням, яке не лікується. При ослаблених судинах раптовий стрибок тиску може спровокувати інсульт або інфаркт, тому краще не припиняти прийом препаратів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів