Медики розповіли, як не допустити утворення каменів в жовчному

Лікарі розповіли, як можна позбутися від застою жовчі і не допустити утворення каменів.

Найчастіше причини виникнення осаду в жовчному вельми банальні. Серед них регулярне переїдання, зловживання шкідливою їжею, а також малорухливий спосіб життя. Також такий симптом спостерігається у вагітних.

Фахівці вирішили розповісти, як можна позбутися від застою жовчі. Особливо, як підкреслюють експерти, це актуально для жінок, так як вони більш схильні до ризику виникнення цієї проблеми.

Серед народних засобів можна виділити наступні:

Кукурудзяні рильця. Столову ложку свіжих або дві ложки сухих рилець залити 250 мл (склянка) окропу. Настояти до природного охолодження, обов’язково профільтрувати. Отриманий водний настій приймати всередину по 30-60 мл, до 4 разів на день за півгодини до їжі. Безперервний курс – до трьох тижнів. Однак, не можна переборщувати, так як можна викликати у себе тромби у венах і артеріях.

Квіти цмину. Спосіб приготування аналогічний, курс застосування такий ж при хорошій переносимості цього гіркого препарату. Але теж не можна захоплюватися, так як передозування чревате виразкою шлунка.

При найменших ускладненнях або неефективності народних засобів потрібно негайно звернутися до компетентного лікаря. Вже лікар допоможе розібратися з цією проблемою комплексно, призначивши дієту і певні препарати.

Джерело

Поділись


Новини партнерів