Що не можна їсти на сніданок: дієтологи назвали 6 заборонених продуктів

Ранок має починатися з гарного настрою та смачної їжі. Але пам’ятайте, що є продукти, які не можна їсти натщесерце.

Про те, яких продуктів слід уникати в ранкові години та чому – розповідає Жіночий Світ.

Вівсяна каша швидкого приготування

У вівсянці швидкого приготування, особливо в пакетованій, практично немає користі, оскільки вміст клітковини тут мінімальний. Тому краще приготувати справжню вівсянку, яка наситить вас і ваш організм білком, вуглеводами та іншими корисними речовинами.

Тости

За словами дієтологів, підсмажений хліб варто також виключити зі свого ранкового раціону. Він не збагатить вас білком, і буквально через годину ви знову захочете їсти. Проте наголошується, що можна доповнити тости яйцями – тоді у вас буде відмінний сніданок.

Кукурудзяні пластівці

Пластівці містять дуже маленький відсоток клітковини, чого не скажеш про цукор, якого в них надто багато. Але якщо ви не уявляєте свій ідеальний ранок без них, то дієтологи радять хоча б додати до пластівців горіхи або ягоди. Так ви збільшите кількість харчових волокон у сніданку.

Йогурти

Їсти йогурти на сніданок, звичайно, не заборонено, але тоді ви не отримаєте всіх поживних речовин з них. Ідеальний час для вживання йогурту – хоча б через 2 години після повноцінного сніданку.

Хліб з маслом

Цей варіант сніданку поганий відсутністю білка та будь-якої калорійності, а також підвищеним вмістом цукру. Дієтологи радять обирати цільнозерновий несолодкий хліб, а замість масла використовувати авокадо.

Шоколадні батончики

Можливо, вони добре насичують, але користі для організму не несуть. Замінити їх можна енергетичними батончиками, в основі яких – злаки та сухофрукти.

 

ДЖЕРЕЛООбозреватель
Поділись


Новини партнерів