Фахівці розповіли, як виявити прихований тромб

Розпізнати перші ознаки появи тромбу дуже важливо вчасно.

Справа в тому, що це захворювання дуже небезпечне своїми наслідками, і складність в тому, що його важко виявити. У кожного пацієнта можуть бути різні симптоми, але всі вони говорять про одне – у вас міг утворитися тромб.

Наприклад, в одних хворих може виникнути набряк кінцівок і гострі болі, а у інших хвороба і зовсім не дає про себе знати, протікаючи безсимптомно. У будь-якому випадку, потрібно залишатися пильним і уважним до себе, адже якщо великий тромб потрапить в легені і закупорить легеневу артерію, смерть може наступити за лічені секунди.

З метою уникнути можливого летального результату, медики радять регулярно проходити стандартне обстеження в поліклініці. Робити це потрібно, як мінімум раз на півроку. На думку фахівців, це надасть можливість вчасно виявити всі фактори ризику утворення тромбів. Зокрема, такими є надмірна вага, гіподинамія, генетична схильність і онкологія.

До слова, окремо варто наголосити на тому, що про наявність тромбу може сигналізувати біль в ногах, поява червоних смуг на шкірі, тахікардія і брак повітря.

Джерело

Поділись


Новини партнерів