Медики назвали симптоми надлишку солі в організмі

Надлишок солі в організмі може провокувати найрізноманітніші захворювання. В першу чергу удар припадає на серцево-судинну систему.

Практично жодна страва не готується без солі. Але надлишок цієї спеції в організмі може викликати багато проблем. Зокрема, це проблеми з серцево-судинною системою. Тому лікарі попереджають про негативні наслідки для організму.

Добова нормалі для здорової людини становить 5 мг. Якщо у людини вже є проблеми з серцем, судинами і тиском, то максимальне споживання солі не повинно перевищувати 1,5 мг на добу. Цих норм потрібно обов’язково дотримуватися, щоб не нашкодити своєму організму.

Якщо у людини спостерігається надлишок цього мінералу, то організм обов’язково буде про це сигналізувати.

В першу чергу людина постійно буде відчувати зневоднення організму. Попросту, у нього буде пересихати шкіра та волосся. Вона постійно буде хотіти пити. Цей симптом не потрібно ігнорувати.

Якщо на обличчі часто з’являються набряки, то це ознака того, що варто переглянути раціон харчування. Це відбувається через те, що в організмі затримується рідина і тому з’являються набряки обличчя і кінцівок.

Також при надмірному споживанні солі людина перестає відчувати смак їжі. Смакові рецептори притупляються і страви здаються прісними.

Ще однією ознакою є біль в нирках. Якщо він не проходить протягом декількох днів, то потрібно терміново звертатися за допомогою до лікаря.

Джерело

Поділись


Новини партнерів