Через ці 6 звичок страждають ваші нирки

Необхідно позбутися цих звичок.

Існує кілька найшкідливіших звичок, за які ми можемо заплатити дуже дорого.

Якщо наші нирки отримують додаткове навантаження, це може не лише призвести до порушення їх роботи, але й істотно підвищити ризик серцевого нападу або інсульту. На жаль, деякі поширені звички — в тому числі харчові — до яких схильні багато людей, непомітно руйнують наші нирки та одного разу можуть серйозно нашкодити нашому здоров’ю. Перевірте, чи немає у вашому арсеналі звичок, які руйнують здоров’я наших нирок.

Їсти оброблене м’ясо

Оброблене м’ясо: сосиски, ковбаси, шинка — це не лише визнаний канцероген, але і дуже небезпечний продукт для наших нирок. Зазвичай, продукти з обробленого м’яса перенасичені сіллю, і ниркам доводиться працювати у посиленому режимі, щоб впоратися з натрієм.

Не контролювати кров’яний тиск

Підвищений кров’яний тиск — серйозна загроза практично для всіх систем організму, і нирки — не виняток. Гіпертонія може призвести до серйозних пошкоджень кровоносних судин, що живлять нирки, а також самих цих органів. Тому важливо контролювати рівень свого кров’яного тиску та обов’язково звертатися до лікаря, якщо рівень “нижнього” перевищує 130 мм рт. ст. протягом двох тижнів і більше.

Палити

Як показали результати дослідження, проведеного у 2012 році, відмова від паління протягом 16 або більше років знижує ризик нирково-клітинного раку (найбільш поширеної форми раку нирки у дорослих) на 40 відсотків. Крім того, паління може пошкодити кровоносні судини та збільшити ризик появи високого кров’яного тиску.

Пити мало води

Більшості з нас не потрібні два літри води щодня, найчастіше вистачає й 1-1,5 л, але ось менша кількість рідини може стати по‑справжньому небезпечною. Якщо ми не отримуємо достатньої кількості рідини, організму не вистачає води для контролю рівня натрію, а також для підтримання нормального рівня кров’яного тиску. Тому ніколи не терпіть спрагу і пийте хоча б літр води щодня.

Зловживання знеболювальними препаратами

Багато протизапальних препаратів, особливо тих, до складу яких входять аспірин і ібупрофен, зменшують приплив крові до нирок, що може призвести до утворення рубців. Тому варто приймати ці препарати лише за призначенням лікаря, а якщо у вас є якісь пошкодження нирок, то слід зовсім відмовитися від прийняття медикаментів такого типу.

Лікуватися “народними” засобами

Самолікування за допомогою лікарських рослин може бути настільки ж небезпечним, як і безконтрольне прийняття лікарських препаратів. У багатьох травах містяться речовини, здатні серйозно вплинути на стан і функціональність нашого організму — в тому числі й нирок. Тому, якщо ви надаєте перевагу лікуванню за допомогою рослин, варто обов’язково проконсультуватися з лікарем.

Джерело

Поділись


Новини партнерів