В теплу пору року продукти вимагають обережного поводження та особливої уваги до їх якості. Нижче – пара фактів, які дозволять влітку уникнути багатьох неприємностей.
Прийнято вважати, що на сальмонельоз можна заразитися тільки через яйця і куряче м’ясо. Кури дійсно «винні» в половині випадків цієї хвороби. Але серед домашньої худоби сальмонелою заражені до 5 відсотків корів і до 20 відсотків свиней. Так що напівсира свинина (наприклад шашлик) або сире молоко теж небезпечні в плані сальмонельозу.
Всіма улюблений шашлик, з точки зору лікаря, вважається м’ясом напівсирим, а значить, потенційно небезпечним – особливо свинячий. Личинками свинячого ціп’яка люди заражаються набагато частіше, ніж, наприклад, від яловичини. Через м’ясо свині можна підчепити і збудників трихінельозу, розповідь про діяльність яких в людському організмі може відбити апетит на все життя. Досить тільки сказати, що трихінельоз може дати ускладнення хоч на легкі, хоч на очі, хоч на серце, а іноді від нього вмирають.
Джерело