Лікарі назвали кращий продукт, який захищає від серцево-судинних захворювань

Про користь всіх видів горіхів написано чимало, і вважалося, що ці продукти досить добре вивчені. Однак, виявилося, що всі вони все ще не оцінені по достоїнству, і всім просто необхідно з’їдати жменю будь-яких горіхів в день, щоб захистити себе від небезпечних хвороб.

Британські вчені з університету School of Public Health провели масштабне дослідження, вивчивши результати 29 раніше проведених експериментів з досить великою групою добровольців. Результати вчених надихнули на подальшу роботу по вивченню впливу горіхів на людський організм і вселили виправданий оптимізм.

Результати своєї роботи дослідники опублікували в науковому журналі BMC Medicine. За підсумками досліджень вчені прийшли до висновку, що всі горіхи, включаючи арахіс, хоч він і не зовсім горіх, відчутно знижують ймовірність серцево-судинних захворювань, допомагають легше справлятися з вірусними інфекціями. При цьому фахівці акцентували увагу на кількості горіхів, яка потрібна для досягнення ефекту. Виявилося, що 20 грамів будь-яких горіхів достатньо, щоб ймовірність онкології знизилася на 15%, а серцево-судинних проблем на 30%.

Але на цьому британці не зупинилися, в своїх висновках вони стверджують, що регулярне вживання горіхів зменшує ризик дістати діабет другого типу людям зі схильністю до цього захворювання майже в два рази.

Один з керівників дослідження Дафіна ОУН говорить:

«Ми знайшли докази послідовного зниження ризику різних захворювань, в тому числі онкологічних, серцево-судинних і деяких інших. За нашими даними ймовірність передчасної смерті у тих, хто регулярно вживає горіхи на 22% нижче, і це статистика. Але найважливіше, що подібний ефект від вживання незначної кількості продукту, про що раніше відомо не було »

Дослідники пояснюють подібний ефект від горіхів високим вмістом в них вітаміну Е, магнію, клітковини і поліненасичених жирів, причому в співвідношенні ідеальному для нашого організму. Завдяки такому складу, горіхи здатні стимулювати травлення, звільняючи організм від шлаків, зміцнювати стінки судин і капілярів, запобігаючи застійні явища, знижують ризик утворення тромбів.

Особливо вчені виділили горіхи пекан і волоські, вміст антиоксидантів в яких максимальний, що допомагає боротися з окислювальним стресом і тим самим знизити ризик розвитку раку.

Увага: не дивлячись на всю користь горіхів, не варто давати їх дітям до 3-річного віку, особливо це стосується арахісу, який може спровокувати алергічну реакцію. Ну, а всім іншим, судячи з результатів дослідження, варто включити горіхи в щоденний раціон – 20 грам це зовсім небагато.

Джерело

Поділись


Новини партнерів