4 способи профілактики раку продуктами харчування

Один із способів знизити ризик захворювання на рак – дотримуватися здорової дієти. Це є хорошою лінією захисту від багатьох проблем зі здоров’ям, включаючи ожиріння і серцево-судинні захворювання. Ось кілька причин, чому здорова дієта є також відмінним способом приборкати рак.

Зменшує запалення

Недавні дослідження показали, що існує зв’язок між запаленням і прогресуванням раку. Згідно з дослідженням в журналі Nature, багато видів раку можуть починатися з точки інфекції, хронічного подразнення і запалення. Кокс-2, наприклад, є ферментом, відповідальним як за посилення запалення, так і за розвиток раку. Це вимагає підвищеної обізнаності про протизапальні продукти для зниження шкідливого впливу таких з’єднань. Кращі протизапальні добавки – куркумін і омега-3.

Запобігає пошкодженню ДНК

Багато видів раку починаються з якогось пошкодження ДНК, яке призводить до того, що клітини стають злоякісними. Ви можете запобігти цьому, вживаючи продукти, які багаті антиоксидантами – сполуками, які можуть боротися з стресом. Ці антиоксиданти містять ягоди, горіхи і зелені овочі.

Запускає апоптоз

“Коли здорова клітина досягає кінця свого існування, вона піддається процесу, званого апоптозом або загибеллю клітини. Ракові клітини, однак, працюють по-іншому. Вони ігнорують сигнали, які запускають цей процес. Живильні речовини, такі як куркумін і ті, які містяться в хрестоцвітних овочах, а саме DIM I3C, можуть сприяти їх самознищенню “.

Блокує ненормальне виробництво естрогену

Є багато природних способів відрегулювати гормони. Наприклад, лігнано з насіння льону можуть пов’язувати надлишкові агресивні естрогени, присутні в організмі, що є хорошою профілактикою раку молочної залози.

Джерело

Поділись


Новини партнерів