Перезрілі банани: яка небезпека для здоров’я

Не дивлячись на своє тропічне походження банан давно став одним з найулюбленіших фруктів жителів нашої країни.

Багато хто не любить банани з чорними точками, інші ж навпаки – вважають їх найсмачнішими і солодкими.

Але, чи можна вживати банани з чорними точками?

Банани бувають різні – жовті, зелені, міні-банани, а також з чорними точками і перезрілі.

Є особливий сорт бананів, які мають на своїй шкірці чорні цяточки – але їх до нас не завозять. Якщо ж ви побачили на вітчизняних ринках подібні банани, швидше за все – чорні точки свідчать, що фрукт не першої свіжості.

Банани, які тільки-тільки потрапили в супермаркет, мають жовту шкірку з зеленим відтінком. Через 2-3 дні, шкірка повністю жовтіє, через тиждень – на ній з’являються чорні плями. Якщо плід, під час транспортування піддавався переохолодженню – чорні плями і смуги з’являться набагато раніше.

Не свіжими бананами можна отруїтися, особливо влітку – коли в тріснутій шкірці банана можуть розмножуватися мухи-дрозофіли. В цьому і криється основна небезпека. Харчуючись жаданим плодом, муха одночасно виробляє кладку яєць. Помітити це відразу ж неможливо, але якщо заражений банан залишити в поліетиленовому пакеті, то через кілька днів можна побачити безліч личинок на плодах.

При виборі бананів, звертайте увагу на цілісність плода.

Джерело

Поділись


Новини партнерів