Зелень, яйця, тунець і м’ясо: вчені склали список найнебезпечніших продуктів для здоров’я

У Сполучених Штатах вчені провели дослідження і визначили продукти, які є найбільш “брудними”.

Так, більшість продуктів оброблені пестицидами, гербіцидами та іншими хімічними речовинами, тому перед тим, як вживати їх потрібно промити водою, чого багато хто не роблить. Фахівці склали список продуктів, які є найбільш забрудненими небезпечними токсинами.

На першому місці опинилася зелень. Вона може бути небезпечною для здоров’я із-за хімічних речовин, якими її обробляли. І навіть незважаючи на те, що зелень органічно вирощена в чистих умовах, на ній все одно накопичується пил і бруд.

Потім друге місце займають яйця. Вони можуть спровокувати розвиток такого небезпечного захворювання, як сальмонельозу. Яйця промивати водою не потрібно, щоб не пошкодити захисну плівку. Медики радять вживати їх при обробці температурою не менше 160 градусів.

Потім у списку йде тунець, який може містити ртуть. До того ж, з обережністю потрібно вживати устриці, які можуть поширювати бактерії і привести до холери.

Туди ж відносяться і готові салати, які можуть стати носіями інфекцій. Ще потрібно звернути увагу на молочні та сирні продукти, в яких може міститися кишкова паличка.

останнє місце займає м’ясо, яке слід перед вживанням обробляти високою температурою.

Поділись


Новини партнерів