Фахівці розповіли, яким повинен бути сніданок, щоб оздоровити печінку

Ні для кого не секрет, що сніданок – це основа раціону. Він повинен бути ситним і корисним. Як запевняють експерти, саме правильний сніданок може оздоровити печінку і підтримувати її в хорошому стані.

Так фахівці рекомендують снідати через годину після пробудження, щоб організм вже встиг “запуститися”. Перед цим слід випити склянку води, щоб дати тілу прокинутися.

Як завжди, лідерами є вівсяна і гречана каша. В цілому, на думку експертів, рятівними будуть каші з цільного нешліфованого зерна і мюслі.

Крім того, “енергетиком” для клітин печінки стане мед. А якщо з’їсти з ранку кашу з медом і насінням льону, весь організм буде вам вдячний.

Здоровим сніданком для печінки стануть виноград, груші та яблука, ягоди, свіжовичавлений сік. Важливо: соки не варто пити натщесерце.

Пророщене зерно корисне для печінки через велику кількість біологічно активних речовин і вітамінів.

У цій справі допоможуть також бобові і нежирні кисломолочні продукти, так як вони підтримують мікрофлору і поставляють в організм необхідний білок.

Запам’ятайте: регулярний збалансований “правильний” сніданок допоможе печінці працювати на повну силу і активно виводити токсини.

Якщо ви хочете, щоб ваша печінка і організм в цілому були здоровими відмовтеся від сніданків з легкозасвоюваними вуглеводами манна каша, картопля, білий хліб, бутерброди, снеки. Такі прийоми їжі ведуть до діабету 2 типу та ожиріння.

Жирне м’ясо, сир і ковбаса з ранку не стануть помічниками для оздоровлення печінки.

Джерело

Поділись


Новини партнерів