Випічка, яку корисно їсти зранку

Експерт-дієтолог клініки лікувального харчування Юлія Чехоніна розповіла що якщо на сніданок хочеться з’їсти випічку, булочку або круасан до кави, це цілком можна собі дозволити. Але в той же час їх слід доповнити білком: можна з’їсти, наприклад, сир або несолодкий йогурт, яйця, омлет.

Дієтолог порівняла круасан з начинкою або джемом з бутербродом з хліба з маслом і варенням. Така страва дає відразу багато вуглеводів і жиру, але практично не дає білка. З’ївши випічку, ми досить швидко знову відчуємо почуття голоду через зростання цукру в крові і інсуліну.

“Тільки круасан з кавою не може замінити повноцінний сніданок, склад такого перекусу можна назвати не збалансованим”, – зауважила Юлія Чехоніна.

Дієтолог порадила щоб уникнути зайвих калорій віддавайте перевагу здобним виробам з тіста з меншою кількістю жиру. Найбільше до повноцінного сніданку на думку експерта підходить ватрушка – виріб із здобного тіста з білковим компонентом. З різноманітної випічки саме ватрушка дозволяє відчувати ситість особливо довго.

Також більш правильним варіантом здоби, ніж круасан, дієтолог вважає пиріжок з яблуком.

В цілому краще їсти самостійно приготовану випічку, ніж куплену в магазині, переконана фахівець. В умовах домашньої кулінарії в ній можна контролювати кількість цукру і жиру, до того ж така випічка буде позбавлена ​​численних штучних добавок, які нерідко зустрічаються у виробах промислового виробництва.

Джерело

Поділись


Новини партнерів