Медики назвали два овочі, які знижують ризик розвитку раку шлунка

Вчені в ході дослідження прийшли до висновку, що картопля і цибуля сприяють зниженню ризику розвитку раку шлунка. У науковій роботі використовувалися дані, пов’язані з раціоном більше 6 мільйонів чоловік. Повідомляє Жіночий Світ з посиланням на lenta.ua

Китайські фахівці проаналізували 76 досліджень, пов’язаних з перевагами в їжі. В кінцевому рахунку з’ясувалося, що любителі картоплі і цибулі на третину рідше мали ризик отримати рак шлунка, ніж ті люди, які вживали в меншій кількості дані продукти. Такого роду захист від онкологічного захворювання вчені пояснюють наявністю антиоксидантного компонента в них – вітаміну С.

«Вживання щодня 50 мг вітаміну С, що міститься в двох середніх картоплинах, знижує ймовірність розвитку раку шлунка на 8%», – зазначили автори дослідження.

Якщо ж говорити про провокуючі фактори розвитку онкологічного захворювання, то до них відносяться зловживання соліннями. Алкогольні напої також підвищують ймовірність діагностування небезпечної недуги, причому це пов’язано не тільки зі шлунком.

Поділись


Новини партнерів