Лікарі розповіли, яка спеція може захистити від раку

Одна з найпоширеніших спецій в домашній кухні може сприяти продовженню життя, про це висловилися два експерта в галузі охорони здоров’я, дієтологи Сара Брюер і Джульєтта Келлоу. Пише Жіночий Світ з посиланням на u-news

Вони радять вживати в їжу чорний перець.

За словами дієтологів, чорний перець дуже корисний для зміцнення серця, оскільки скорочує потребу організму в солі. Перець діє як антиоксидант, лабораторні тести показують, що він здатний знімати запалення. З його допомогою можна збільшити тривалість життя, заявили експерти.

Як відзначили Сара Брюер і Джульєтта Келлоу, завдяки своєму протизапальному ефекту чорний перець виявляється ефективним засобом проти старіння. Саме тривале запалення сприяє розвитку «вікових» проблем зі здоров’ям, таких як захворювання кишечника, деякі види раку, деменція і артрит.

«В даний час наукові дослідження надають докази потенційних переваг чорного перцю для здоров’я, включаючи захист від раку і поліпшення пам’яті», – відзначили Брюер і Келлоу.

Фахівці стверджують, що імбир і куркума також володіють властивостями, що захищають від раку. Брюер і Келлоу додали, що лабораторними дослідженнями було виявлено здатність куркуміна знищувати ракові клітини в грудній клітці, кишечнику, шлунку і на шкірі. Що стосується імбиру, ця спеція допомагає зменшити болі, пов’язані з артритом.

Поділись


Новини партнерів