
Світові вчені довели, що вживання яєць в дійсності є ефективним засобом щодо запобігання інсульту.
Більш того, ті, хто регулярно їдять яйця, відрізняються більш міцним серцем. Для здорового серця необхідно вживати всього по одному яйцю в день. Так, ризик виникнення інсульту знижується на 26%.
Щоб прийти до таких висновків, вчені проаналізували понад 500 тисяч осіб віком від 30 до 79 років.
З цих півмільйона людей були відібрані близько 420 тисяч людей, які не хворіли на рак, у них було здорове серце і не було цукрового діабету. За ними велося спостереження протягом 9 років.
Через зазначений проміжок часу медики порівняли стан здоров’я респондентів і дослідження показало, що вживання яєць сприятливо посприяло їхньому здоров’ю. Вони виявилися набагато краще захищені від ризику виникнення інсульту та інфаркту.
Дослідники заявили, що у любителів яєць на 26% нижче ризик виникнення геморагічного інсульту і на 28% нижча смертність від нього, а також на 18% менший ризик інших серцево-судинних захворювань. Ризик розвитку ішемічної хвороби серця у них виявився знижений на 12% в порівнянні з учасниками, які майже ніколи не їли яйця.