Онкологи назвали ознаку на шиї, яка вказує на смертельну хворобу

Рак крові люди звикли називати досить великий комплекс онкологічних захворювань, що вражають як саму кров, так і лімфатичну систему або кістковий мозок. Хай там що, але у кожного такого захворювання є свої особливості і ознаки. Досвідчені онкологи, приміром, стверджують, що визначити появу смертельної хвороби можна за станом шиї.

Так, одним з найпоширеніших симптомів лейкемії фахівці називають хворобливі і опухлі лімфовузли на шиї. Ба більше, перебіг хвороби може також відображатися на лімфовузлах, розташованих у паху або пахвовій западині. Крім того, рак крові нерідко плутають з грипом або сильною застудою, які супроводжуються кашлем і хворобливими відчуттями в області грудей, підвищеною температурою, шкірним свербежем, ознобом, втратою апетиту, постійною втомою і слабкістю.

Також, стверджують експерти, окремі види лейкемії можуть взагалі ніяк не виявляти себе протягом багатьох років. Найпершим кроком до їх виявлення стане звичайний аналіз крові, за підсумками якого буде встановлена правильність утворення і роботи здорових клітин/

Джерело

Поділись


Новини партнерів