5 небезпечних хвороб, симптоми яких легко переплутати з застудою

Слабкість, озноб, ці ознаки застуди добре відомі дуже багатьом людям. Однак з початком осені та поширенням ГРВІ з «банальною» інфекцією можна легко переплутати набагато більш небезпечне захворювання, інформує Ukr.Media.

Рак крові

У виданні Express вийшла стаття британських медиків, в якій вони розповіли про симптоми раку крові. За словами лікарів, дане захворювання на початку свого розвитку може створювати ілюзію того, що людина застудилася. Такій плутанині сприяють кашель, підвищення температури, сильна слабкість — ці симптоми, що виникають при онкозахворюваннях, заважають побачити справжній стан справ.

Фахівці підкреслюють, що у разі нездужань потрібно уважно стежити за всіма змінами в організмі, адже може виявитися, що крім досить нешкідливих симптомів проявляться й ознаки більш серйозних порушень.

Мононуклеоз

Так, наприклад, з застудою або грипом можна сплутати мононуклеоз — гостре інфекційне захворювання, яке викликається вірусом Епштейна-Барр або цитомегаловірусом. При мононуклеозі також спостерігаються лихоманка, слабкість, біль у горлі. Дане захворювання небезпечне своїми наслідками — у хворих може розвиватися імунодефіцит та ураження печінки. Для мононуклеозу характерне відчутне запалення лімфовузлів на шиї та інших частинах тіла. Помітивши їх, потрібно обов’язково звернутися до лікаря.

Менінгіт

Простудними симптомами, що включають в себе жар і слабкість, проявляється ще одна вкрай небезпечна інфекція — менінгіт, захворювання, при якому відбувається запалення мембран, що захищають головний і спинний мозок. Але також для менінгіту характерна підвищена чутливість до світла і ригідність (жорсткість) потиличних м’язів. У разі розвитку цього захворювання важливо якомога швидше звернутися до лікаря. Менінгіт ділиться на вірусну і бактеріальну форми, і їх лікування розрізняється.

Пневмонія

Буває так, що людина, яка простудилася починає відчувати себе краще, але через деякий час (до двох тижнів) знову відчуває знайомі симптоми нездужання. За словами лікарів, нерідко таким чином проявляє себе пневмонія — запалення тканини в одному або відразу у двох легенях. Якщо при цьому мають місце такі симптоми, як підвищена або знижена температура і кашель, який починається як сухий, а потім супроводжується виділенням мокротиння, крові, потрібно звертатися за лікарською допомогою.

Бронхіт

Також корисно знати, що тими ж різновидами вірусів, що і ГРВІ, викликається бронхіт. Але при цьому захворюванні кашель триває довше, ніж при простій застуді — до трьох тижнів. Бронхіт обов’язково потрібно лікувати у лікаря, оскільки він легко може перейти у пневмонію.

Джерело

Поділись


Новини партнерів