Лікарі порадили, як швидко і ефективно вилікувати нежить

Осінь – сезон простудних захворювань і виною тому різка зміна погоди, а також дощі. Наш частий супутник в холодну пору року – нежить, він же один з перших симптомів застуди. Як стверджують терапевти, багато способів, якими люди звикли боротися з нежиттю, насправді помилкові.

Так, запускаючи проблему або, навпаки, надмірно надмірно використовувати ліки, можна запросто ускладнити перебіг хвороби, кажуть лікарі. А потім запущений нежить переходить в хронічну форму і нагадує про себе в майбутньому при найменшому переохолодженні.

Відомо, що нежить зазвичай виникає при будь-якій гострій вірусній респіраторній інфекції або грипі і поширюється він повітряно-крапельним шляхом, а найбільш частий шлях зараження – це контакт з хворим. При цьому якщо людина одягається не по сезону, мерзне на вуличному протязі, то її шанси заразитися нежиттю різко зростають. Крім того, нежить може виникнути швидше у людини, яка неправильно харчується і не веде здоровий спосіб життя – все це веде до ослаблення імунітету.

Лікарі кажуть, що багато людей роблять помилку, намагаючись впоратися з хворобою самостійно: промивають ніс сольовим розчином або закапують куплені за порадою фармацевта краплі. Вони підкреслюють, що при нежиті також дуже шкідливо, втягувати виділення в себе: така звичка може провокувати запалення пазух. Потрібно обов’язково промокати соплі носовою хусткою, або видувати, причому не сильно, а м’яко і акуратно.

Також медики нагадують, що лікувати нежить противірусними препаратами не варто, адже їх ефективність не доведена.

До речі, щоб не допустити нежить, важливо уникати переохолодження. Разом з тим, потрібно частіше бувати на свіжому повітрі. Медики радять хоча б раз в два тижні відвідувати сауну, так як лікувальний вплив пари зміцнює захисні сили вашого організму. Загартовувати можна не тільки організм в цілому, а й носоглотку: полощіть горло водою, поступово знижуючи її температуру на 1 градус.

Джерело

Поділись


Новини партнерів